
התפילה שאומרים בכל יום לעולם יהא אדם עד בשובי את שבותיכם לעיניכם אמר ה' (הובא בתנא דבי אליהו בפרשה יט בקיצור, ובאריכות בטור ס' מ"ו) יש בה יסודות חשובים לענינו. בטור אורח חיים הלכות ברכות השחר ושאר ברכות סימן מו כתב "קבץ קויך מארבע כנפות הארץ יכירו וידעו כל באי עולם כי אתה א-להים לבדך על כל ממלכות הארץ אתה עשית את השמים ואת הארץ את הים ואת כל אשר בם ומי בכל מעשה ידיך בעליונים או בתחתונים שיאמר לך מה תעשה" וכאן ממשיכים בתפילה על קיבוץ גליות, ואם כן נשאלת השאלה, למה בזמן שמבקשים על קיבוץ גליות, אומרים ומי בכל מעשה ידיך בעליונים או בתחתונים שיאמר לך מה תעשה, ואילו בתחילת התפילה הזאת בשעת שמדברים על אבות הקדושים אבל אנחנו עמך בני בריתך בני אברהם אוהבך שנשבעת לו בהר המוריה זרע יצחק יחידו שנעקד על גבי המזבח עדת יעקב בנך בכורך שמאהבתך שאהבת אותו ומשמחתך ששמחת בו קראת אותו ישראל וישרון. לא אומרים זה, ש'מי יאמר לך מה תעשה? 'אלא בשעת שמזכירים אבות הקדושים, אין שום הוה אמינא שמישהו יערער על הנהגת הקב"ה למה מביא את אבות הקדושים להיות אבות האומה, אולם בשעת שמדברים על קיבוץ גליות , שהקב"ה מוליך הדברים דרך מחללי שבת ומחטיאי רבים, יכול להיות שיבוא מי בעליונים כמו צדיקים או מלאכים שיבוא לטעון נגד הקב"ה, כי זה לא הדרך איך להתנהג, צריך להביא דבר גדול כמו קיבוץ גליות דרך צדיקים או משיח כדו,' ועל זה בא אליהו הנביא להזהיר, ומי בכל מעשה ידיך בעליונים או בתחתונים שיאמר לך מה תעשה, מי שמחליט מי השליח , זה הקב"ה והוא חפשי לבחור מי השליח ואין לך ל קבוע מי השליח.
נכון אם יתן לך רשות לבחור צריך לבחור מה שנראה בעיניך הכי טוב, אבל אם זה הולך אחרת ממה שחשבת, זה הנהגת הקב"ה והוא עושה מה שהוא רוצה, ויכול להביא ישועות גדולות גם דרך רחוקים מן הדת.
על כן כבר היו ישועות ע"י מחטיאי רבים כמו ירבעם בן יהואש , כמבואר מלכים ב פרק יד פסוק
כג – כז מלכים ב פרק יד
(כג) בִּשְׁנַת֙ חֲמֵשׁ־עֶשְׂרֵ֣ה שָׁנָ֔ה לַאֲמַצְיָ֥הוּ בֶן־יוֹאָ֖שׁ מֶ֣לֶךְ יְהוּדָ֑ה מָ֠לַךְ יָרָבְעָ֨ם בֶּן־יוֹאָ֤שׁ מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵל֙ בְּשֹׁ֣מְר֔וֹן אַרְבָּעִ֥ים וְאַחַ֖ת שָׁנָֽה:
(כד) וַיַּ֥עַשׂ הָרַ֖ע בְּעֵינֵ֣י יְקֹוָ֑ק לֹ֣א סָ֗ר מִכָּל־חַטֹּאות֙ יָרָבְעָ֣ם בֶּן־נְבָ֔ט אֲשֶׁ֥ר הֶחֱטִ֖יא אֶת־יִשְׂרָאֵֽל:
(כה) ה֗וּא הֵשִׁיב֙ אֶת־גְּב֣וּל יִשְׂרָאֵ֔ל מִלְּב֥וֹא חֲמָ֖ת עַד־יָ֣ם הָעֲרָבָ֑ה כִּדְבַ֤ר יְקֹוָק֙ אֱלֹהֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל אֲשֶׁ֣ר דִּבֶּ֗ר בְּיַד־עַבְדּ֞וֹ יוֹנָ֤ה בֶן־אֲמִתַּי֙ הַנָּבִ֔יא אֲשֶׁ֖ר מִגַּ֥ת הַחֵֽפֶר:
(כו) כִּי־רָאָ֧ה יְקֹוָ֛ק אֶת־עֳנִ֥י יִשְׂרָאֵ֖ל מֹרֶ֣ה מְאֹ֑ד וְאֶ֤פֶס עָצוּר֙ וְאֶ֣פֶס עָז֔וּב וְאֵ֥ין עֹזֵ֖ר לְיִשְׂרָאֵֽל:
(כז) וְלֹא־דִבֶּ֣ר יְקֹוָ֔ק לִמְחוֹת֙ אֶת־שֵׁ֣ם יִשְׂרָאֵ֔ל מִתַּ֖חַת הַשָּׁמָ֑יִם וַיּ֣וֹשִׁיעֵ֔ם בְּיַ֖ד יָרָבְעָ֥ם בֶּן־יוֹאָֽשׁ:
וכן בנין בית שני אחרי שנראין סדקים בבנין נבנה מחדש ע"י הורדוס, שמקודם הרג כל חכמי ישראל ע' ב"ב ד.
מלחמת שאגת ארי
וכעת בפורים שנת תשפ"ו, שפורים מתחיל כבר קצת בי"א אדר כמו שמתחילת מסכת מגילה , מגילה נקראת בי"א בי"ב וכו' , וזה היה בפרשת זכור, שהתחיל במלחמה נגד הצורר הגדול המן של זמנינו, עלי חמינאי ימ"ש, וזכינו להרוג אותו והרבה מפמליא שלו, ולעשות מלחמה רצינית נגד כל המשטר של איראן , זה כמו עבודת מרדכי הצדיק בתקופת פורים , ויש חיוב להודות להקב"ה כמו במצב של פורים בתקופת מרדכי ואסתר , וכל מגילת אסתר הם נסים נסתרים, ולא הוזכר שם שמים במגילה ובכל זאת הכל הנהגת הקב"ה, גם כאן אצלנו הכל הנהגת הקב"ה, ומה שיש כאלו שאכפת להם מדוע ה' מביא את זה דרך בנימין נתניהו, זהו מסיבות של ה' יתברך, על הנסים שעשה וצריך להודות להקב"ה , ולא יערערו על זה אף שלא נעשה דרך יהודי שומר תורה ומצוות, כי הקב"ה בוחר את מי שהוא רוצה, וזה יסוד האמונה שאומרים ומי בכל מעשה ידיך בעליונים או בתחתונים שיאמר לך מה תעשה ומה תפעל!