באינטרנט הציונות-הדתית הובעו כמה דיעות אם לערוך הפגנת-מחאה נגד הצועדים הנ"ל, או עדיף לשתוק כי בזה רק משכנעים את המשוכנעים וקלושים הסיכויים שהמשתתפים במצעד ישנו את ארחות חייהם.
בהיותי מהרהר בויכוח זה, נזכרתי מפירושו של הרב שמשון רפאל הירש על דברים ט, יח. משה רבינו, לפני פטירתו ערך נאום תוכחה, בו מספר שוב על עון העגל, ואומר "אשר חטאתם לעשות הרע בעיני ה' להכעיסו". תמהתי, כלום עשו את העגל "להכעיס"? הרי חטאו מחמת פחד שמא משה רבינו מת ואין להם מנהיג להוליך אותם בהמשך הדרך. ומדוע בחר משה במלה "להכעיסו"?
עונה הרב כי המלה "להכעיסו": "בא לתאר את כוונת המסיתים שהם ה'ערב רב', שהרי הללו נתכוונו באמת להכעיס את ה' ולסור מאחריו. אך משה מאשים את העם כולו שהיו שותפים לעבירה במעשיהם או בשתיקתם. והרי הוא זוקף לחובתם את המעשה הזה שכוונתו הראשונה היתה לשם מרד בהשם". סוף ציטט.
קטע ממאמרו של הרב משה צוריאל, שליט"א באתר