
רבנים בכירים בימין, ביניהם הרב דב ליאור, פרסמו פסק הלכה המתיר לנסוע בשבת כדי לתדרך חשודים לפני חקירה בשב"כ: "הבחורים עלולים לאבד את שפיות הדעת, ולכן זה נחשב הצלה"
רבנים בכירים, ביניהם הרב דב ליאור, רבה לשעבר של קריית ארבע, מבהירים כי נסיעתם של מספר פעילי ימין לישיבה ביישוב 'רחלים' במהלך השבת- לאחר ששמעו כי אנשי שב"כ נמצאים בישיבה- מותרת שכן מדובר בפיקוח נפש. הרבנים ביססו את ההיתר על כך שתנאי החקירה הקשים של השב"כ עלולים להביא את העצורים לאובדנות, ולכן מדובר בפיקוח נפש.על פי הפרסום באתר ynet, שעות ספורות לאחר הודעת השב"כ כי עצר נערים בחשד לרצח אישה ערביה פרסם הרב ליאור את החלטתו וכתב: "לפי מה שנמסר לי, אחד מהנערים, לאחר שעבר את כל הסבל של המאסר, ביקש לשלוח יד בנפשו, כלומר שהתנאים הם לא תנאים סבירים כמו שראוי במדינה דמוקרטית, ולכן הבחורים שבאו לעודד ולחזק את רוחם של הנערים – זה נחשב הצלה".
עוד הוסיף הרב ליאור, כי "יש לנו כלל שאם לוקחים מישהו לשמד אז כתוב שמותר לחלל שבת בשבילו, למרות שזה לא בעיה קיומית גופנית אלא נפשית. גם כאן, יש בעיה שהבחורים האלה עלולים לאבד את שפיות הדעת, כמו שקרה, אז ודאי שיש עניין להציל אותם ולחזק אותם בנסיבות האלה".
מקורות בהרחבה

- https://60ribo.org.il/rav-zilberstein/
- https://60ribo.org.il/mb/
- https://60ribo.org.il/safek/
- https://www.hakolhayehudi.co.il/item/Land_Israel/%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%A2%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%99_%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%90
-
למטה קישור לאתר לא דתי שמעלה את האפשרות שראשי השב"כ ידעו שהם לא אשמים ובכל זאת עשו מה שעשו
- http://www.news1.co.il/Archive/003-D-108649-00.html
חבר מביא חבר, הפוסט בכתובת https://60ribo.org.il/torture/